De gezondheidszorg is een groeiende sector

Om met een paar cijfers binnen te vallen: in 2003 was de gezondheidszorg een branche waarin 57 miljard werd uitgegeven in Nederland. In 2005 was dit cijfer gestegen naar 68 miljard. Elf miljard groei in een paar jaar. En hoewel de cijfers al enige jaren oud zijn tonen ze aan hoeveel geld er in de gezondheidszorg omgaat. Het zullen nu nog wel meer miljarden zijn! En in de toekomst zal de gezondheidszorg sector nog verder groeien.
Met deze groei ontstaan er ook steeds meer vacatures zorg. Steeds meer mensen verdienen hun brood in de gezondheidszorg door anderen te helpen. Of u nu een tandarts, huisarts, broeder of chirurg bent er zijn tal van vacatures beschikbaar. Ook binnen de tweedelijns en en derdelijns gezondheidszorg nemen het aantal vacatures toe. U kunt hierbij denken aan specialistische zorg, maar ook de gezondheidszorg op het gebied van laboratoria onderzoek en het maken van medicijnen. De gezondheidszorg sector is een grote sector waarbinnen vele mensen hun werk vinden en ook hun brood verdienen.  Daarnaast zijn er vele vacatures ook buiten de directe gezondheidszorg.  U kunt hierbij denken aan banen bij de verschillende overkoepelende organisaties, onderzoekswerk en verzekeraars die allemaal nauw verbonden zijn aan de gezondheidszorg. Voorlopig zal het aantal banen nog verder door stijgen gezien de vergrijzing. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet bekend. Echter op een bepaald punt zal iedereen meer gezondheidszorg nodig hebben!

This entry was posted on Tuesday, May 15th, 2012 at 12:02 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.