Petitie

Verzoekschriften worden vaak gebruikt in de VS om kandidaten voor een openbaar ambt in aanmerking om te verschijnen op een stemming, terwijl iedereen kan een write-in kandidaat, een kandidaat verlangen dat zijn of haar naam verschijnen op gedrukte stembiljetten en andere officiële verkiezing materialen worden moet verzamelen een bepaalde aantal geldige handtekeningen van geregistreerde kiezers. In rechtsgebieden waar de wetgeving zorgen voor stemming initiatieven, het verzamelen van een voldoende aantal handtekeningen kiezer qualilfies een voorgestelde initiatief worden gelegd op de stemming. De 2003 California herinneren verkiezingen, die culmineerde in het terugroepen van gouverneur Gray Davis en de verkiezing van Arnold Schwarzenegger, begon toen de Amerikaanse vertegenwoordiger van Darrell Issa in dienst betaald handtekening verzamelaars die miljoenen handtekeningen verkregen ten koste van Issa van miljoenen dollars.

Zodra het vereiste aantal handtekeningen is verkregen over de recall petitie, werden andere verzoekschriften verspreid door de would-be kandidaten die wilden verschijnen op de stemming als mogelijke vervangers voor Davis. Na die stap, was een stemming over het terughalen gepland. Andere soorten van de verzoekschriften zijn onder degenen die de vrije Nelson Mandela zocht tijdens zijn gevangenschap door de vroegere apartheid regering van Zuid-Afrika. De verzoekschriften had geen juridisch effect, maar de handtekeningen van miljoenen mensen op de verzoekschriften vertegenwoordigde een morele kracht die kan hebben bijgedragen gratis Mandela en het einde apartheid. Niet-gouvernementele organisaties zoals Amnesty International maken vaak gebruik van petities in een poging om morele autoriteit ter ondersteuning van de verschillende oorzaken uit te oefenen. Internet petitie is een nieuwe vorm van een petitie worden gemeengoed in de 21e eeuw.

This entry was posted on Friday, January 4th, 2013 at 1:00 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.